7 listopada 2017 roku, na zebraniu w ramach czwartków ekologicznych, gościliśmy specjalistę ds łowiectwa i polowań w RDLP w Olsztynie Pana Patryka Kaczyńskiego.
W czasie wykładu przekonywał nas o wspaniałych właściwościach dziczyzny – mięsa pochodzącego od zwierząt żyjących na wolności, które korzystają z naturalnego pokarmu, mogą swobodnie się poruszać. Dzięki temu dziczyzna posiada wyjątkowy smak i zapach, a jej właściwości wyróżniają się wśród innych rodzajów mięsa. Zawierają więcej minerałów /żelaza,fosforu, magnezu i wapnia/, więcej witaminy B 2, mniej kalorii i tłuszczu.
I co również jest bardzo ważne mięso dzikich zwierząt nie zawiera antybiotyków ani sztucznych chemicznych dodatków.
Po wykładzie prezes koła Anatol Leszczyński wręczył medale i inne pamiątki członkom Koła zasłużonym w realizację planu pracy.
Przedyskutowaliśmy również propozycje zarządu Koła dotyczące planu pracy w 2018 roku. Może być ciekawie. Aby nam pogoda i zdrowie dopisało.